Як вигідно відкрити магазин іграшок

Індустрія дитячих товарів гарна, як для бізнесу в інтернеті, так і для офлайн торгівлі. Вони вдало доповнюватимуть один одного, а власнику можуть принести до 300% річного прибутку на вкладені кошти. Крім цього, дитячі товари будуть завжди користуватися попитом навіть у кризові часи.

Як вигідно відкрити магазин іграшок

Без ризиків цей бізнес, як і будь-який інший, не обійдеться. Тому важливо побудувати його правильно із самого початку.

Яке обрати приміщення під магазин

Отже, перше правило — чим менше конкурентів у радіусі 600-700 метрів, тим краще. Тому намагайтеся підібрати приміщення так, щоб «під боком» не було нічого схожого. Далі слід визначитися з необхідною площею. Тут варто поцікавитися щільністю населення обраного вами району і його «новизною». У новобудовах з невеликою кількістю жителів буде достатньо 100 кв. м, а у більш облаштованому «старому» районі — 150 кв. м. Окрім того, це приміщення можна ще використовувати як склад, адже інтернет-магазин також важливий для розвитку бізнесу.

Яке обрати приміщення під магазин іграшок

Ідеально підійшла б вільна площа у якомусь торговельному центрі. Там пропускна спроможність ваших потенційних покупців найбільш висока. Але непогано буде також влаштуватися на першому поверсі житлового будинку, якщо він знаходиться не глибоко всередині мікрорайону, має місце для парковки і добре «проглядається». Підвальні приміщення привабливі за вартістю оренди, але з дітьми вхід до вашого магазину буде проблематичний (пам'ятаємо про головних клієнтів!).

Як оформити магазин іграшок

Дизайн магазину можна «запозичити» в успішних конкурентів, але бажано зробити щось своє у яскравих, але не «кислотних» тонах. Обов'язково зробіть вітрину, куди варто розмістити найкраще, щоб діти могли задивлятися.

Як оформити магазин іграшок

Стелажі та меблі зараз придбати або замовити для магазину не є проблемою. Місцеві вмільці зроблять вам все, що забажаєте: потрібних розмірів і якості. До речі, не забудьте про те, що всі меблі повинні гармонійно виглядати у загальному інтер'єрі магазину. Тому, якщо не буде відповідної фарби у виробника, купіть її самі і зробіть одразу добре, не залишаючи «на потім».

Не забудьте правильно оформити полиці і стелажі. Біля каси варто розмістити «дрібниці»: брелоки, кульки, сувеніри та інше. На нижніх полицях або на підлозі краще встановлювати великогабаритні товари, яким, можливо, потрібен тест-драйв. Верхні полиці займіть товарами, які більш орієнтовані до вибору батьків.

Кого узяти на роботу

Ваш ентузіазм робити все самостійно невдовзі вичерпається. Додатковий персонал знадобиться обов'язково. Візьміть собі у помічники молодий персонал. Флегматичних «бабусь», незадоволених життям і всім навколишнім, не беріть категорично.

Зацікавте продавців відсотком з продажів. Це обов'язково. Саме тоді вони будуть намагатися продавати, а не «відбувати» свою зміну. Навчіть їх зацікавлювати клієнтів новинками асортименту, чудесами техніки або розвивальними іграми, нехай вони навчаться знаходити спільну мову з дітьми, даруючи їм дріб'язкові подарунки при покупці, будуть доброзичливі й усміхнені.

Де брати товар

Закупівля іграшок становитиме близько 70% ваших витрат, від цього нікуди не дітися. За деякий час ця цифра може збільшитися і до 80%. Якщо у вас поки немає досвіду роботи з іноземними виробниками напряму, варто почати з місцевих оптовиків. Це позбавить вас взаємодії з митницею та проблем своєчасної доставки вантажів.

Окрім цього, зараз можна знайти контакти місцевих виробників іграшок, які вже навчилися робити якісний і безпечний для дітей товар. Не варто ними нехтувати!

Не забувайте вимагати сертифікати якості до кожного товару.

Скільки коштує

Перш ніж починати активні дії з відкриття магазину іграшок, варто взяти калькулятор і детально розписати витрати. Складіть свій особистий бізнес-план щодо проекту. Чим більше нюансів ви врахуєте, тим більш прогнозованим буде результат ваших зусиль.

Оренда приміщення, комунальні послуги, закупівля товару, зарплата співробітникам — ці витрати слід розраховувати на місяць. Однак не забути: юридичне оформлення підприємства та дозвільні документи, виготовлення меблів, ремонт, оформлення вивіски, система охорони, торгівельне обладнання. Можливо, ви маєте у своєму розпорядженні необхідну суму, але не виключено, що знадобиться залучити інвесторів — все залежить від масштабу вашого проекту.

А коли ви будете готові до відкриття, встановіть нашу програму автоматизації торгівлі GBS.Market. Вона допоможе з обліком усіх ваших численних товарів. У нас є такий досвід.

Не соромтеся ділитись з друзями, якщо вам сподобалася наша стаття